tuunattu auto

tuunattu auto

maanantai 25. toukokuuta 2015

Nokkahihnan vaihto

Ota hihnan suojamuovi pois. Sitten löysytä hihnan kiristys rullaa. Sitten ota hihna pois paikaltaan ja laita uusi tilalle.

Auton katsastus

Tehdään autolle määräaikaiskatsastus. Katsastus tehtiin koulun omaan autoon (RX-8). Nostettiin auto ylös ja tarkistettiin kohteet mitä lukee papereissa (viimeset kuvat). Sitten vielä mitattiin pakokaasu päästöt ja tehtiin jarrudynotesti.

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Jousituksen irroitus (mcpherson)

Ota jousituksen edestä mm. pyörä, jarrusatula, jarrylevy. Sitten kun pääset käsiksi jousitukseen nii ota alemmat kiinnitys pultit auki ja irti sitten yläpään kiinnitys mutterit auki ja pois. Sitten laita jousitus jousipenkkiin ja ala kiristämään (varmista että jousi on kunnolla kiinni ettei se lähde irti). Sitten avaa iskarin yläpään mutteri auki. Ja näin on jousitus purettu.

maanantai 11. toukokuuta 2015

Kierteiden tekeminen (helicoil)

Ota oikean kokoinen poranterä. Sitten poraat reiän. Sitten otat oikean kokoisen kierretapin ja väännät kierteet helicoilille. Sitten otat oikean kokoisen helicoil kierteen. Sitten väännät helicoilin paikalleen sillaiten että kierteen alku on tason alapuolella ja sitten katkaiset kierteen hännän lyömällä esim. tuurnalla.

lauantai 9. toukokuuta 2015

Pakoputken vaihto

Avaa pakoputken kiinnikket. Sitten ota pakoputken kanntin pois paikaltaan, kannataa käyttää jotain voiteluainetta pois ottamisessa ja takaisin laitossa. Ota vanha putki pois ja laita uusi tilalle. Kiinnikkeisiin laita pakoputken tiiviste tahnaa. Laita kannatin paikalleen ja kiristä pultit kiinni.

torstai 7. toukokuuta 2015

Kierteiden korjaus

Kuvissa korjaan kierteet Vetoakselin päästä ja mutterista. Ensiksi mittan kierteen koon sen m22. Sitten on otan oikean kokoisen kierrepakan ja alan kääntelemään pakkaa korjatakseni kierteet. Sitten otan oiken kokoisen kierretapin jotta voin korjata mutterin kierteet. Laitan sen kiinni työkaluun ja alan pyörittän tappia jotta kierteet korjaantuu.

tiistai 5. toukokuuta 2015

Mikrometrin käyttö

Kuvissa näkyvä laite on mikrometri. Sillä voi mitata millin sadasosan tarkkuudella (0.01mm). Toisessa kuvassa kalibroidaan mikrometri eli asetaan nolla asetus. Kolmannessa kuvassa mittaan kuulakärkikynän paksuuden joka on 9.15mm.

maanantai 4. toukokuuta 2015

Polttoleikkaus

Laita esim. hitsaus maski ja hanskat käteesi. Sitten laitat polttoleikkaus laitteen käyttö kuntoon avaamalla kaasupullot sitten avaat pillin kahvassa olevaa punaista rullaa vähän sitten sytytät kaasun sitten avaat hapen rullaa niim että liekki on sinistä ja vaaleampi keskiosa on pieni ja sitten alat vaan leikata metallia.

MIG Hitsaus

Laita hitsaus hanskat käteesi ja hitsaus maski päähäsi. Sitten laitat hitsaus koneen käyttö kuntoon laittamalla virran päälle ja avaamalla kaasupullon. Sitten maadoitat metalli kappaleen. Sitten otat hitsi pistoolin käätesi ja alat hitsata.