tuunattu auto

tuunattu auto

perjantai 11. syyskuuta 2015

Läksy moottorikysymyksiä

1.
-imutahti
  -ilma bensa seoksen imu sylinterin sisään
-puristustahti
  -seoksen kasaan puristus
-työtahti
  -seoksen räjähdys
-poistotahti
  -pakokaasujen poisto
2.
-  1. tai 4. Sylinterissä
3.
-jakopää
4.
-moottori pyörii nokkaan päin, jakopää pyörii myötäpäivään
5.
-54 hammasta?
6.
- 4-syl: 180
- 6-syl:120

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Perävaunu pistokkeen asennus

Ota vanha pistitoke irti, katkaise johdot(ei pakollista), kuori johtoja, laitane oikeille paikoille ja laita pistoke taikaisin paikoilleen.

perjantai 28. elokuuta 2015

Nelitahtimoottori




Nelitahtimoottori








nelitahtimoottori
  1. Imutahdin aikana mäntä liikkuu sylinterissä alaspäin ja imee sylinteriin polttoaineseosta avoimen imuventtiilin kautta.
  2. Puristustahdissa imuventtiili sulkeutuu ja mäntä liikkuu ylöspäin ja puristaa seoksen kasaan.
  3. Työtahdin alussa sytytystulppa sytyttää puristetun polttoaineseoksen ja palamiskaasujen paine painaa männän alas.
  4. Poistotahdissa pakoventtiili aukeaa ja mäntä nousee työntäen pakokaasut ulos sylinteristä edellään. Tämän jälkeen kierto alkaa alusta.

Nelisylinterisessä moottorissa on jatkuvasti käynnissä kaikki neljä tahtia eri sylintereissä. Samalla kun yhdessä sylinterissä on männän laskeutuessa käynnissä imutahti, on toisessa sylinterissä käynnissä työtahti, joka tuottaa energian, jolla moottori pyörii. Toisissa kahdessa sylinterissä taas on samaan aikaan käynnissä männän noustessa toisessa puristustahti ja toisessa poistotahti. Yleisin sytytysjärjestys nelisylinterisessä autossa on 1,3,4,2. 

V8 moottorin animaatio

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Auton startti moottori

Auton startti moottori ja sen sisällys.
Isompi mötikkä on sähkö moottori jonka päässä on pendix ratas joka osuu sitten vauhtipyörän hammasrattaalle.
Pienempi mötikkä on solenoidi joka liikuttaa pendix ratasta vauhtipyörälle ja sitten kun se on osunut vauhtipyörälle nii solenoidin "männän" loppuosa eli kara osuu pulttien päähän ja antaa virtaa sähkömoottorille joka pyörittää ratasta ja siten vauhtipyörää.
Kun moottori on käynnistynyt nii pendix vetää rattaan takaisin alku asentoon kun avaimen kääntö virtalukossa on lopetettu.
Ja näin auto on käynnissä

maanantai 25. toukokuuta 2015

Nokkahihnan vaihto

Ota hihnan suojamuovi pois. Sitten löysytä hihnan kiristys rullaa. Sitten ota hihna pois paikaltaan ja laita uusi tilalle.

Auton katsastus

Tehdään autolle määräaikaiskatsastus. Katsastus tehtiin koulun omaan autoon (RX-8). Nostettiin auto ylös ja tarkistettiin kohteet mitä lukee papereissa (viimeset kuvat). Sitten vielä mitattiin pakokaasu päästöt ja tehtiin jarrudynotesti.

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Jousituksen irroitus (mcpherson)

Ota jousituksen edestä mm. pyörä, jarrusatula, jarrylevy. Sitten kun pääset käsiksi jousitukseen nii ota alemmat kiinnitys pultit auki ja irti sitten yläpään kiinnitys mutterit auki ja pois. Sitten laita jousitus jousipenkkiin ja ala kiristämään (varmista että jousi on kunnolla kiinni ettei se lähde irti). Sitten avaa iskarin yläpään mutteri auki. Ja näin on jousitus purettu.

maanantai 11. toukokuuta 2015

Kierteiden tekeminen (helicoil)

Ota oikean kokoinen poranterä. Sitten poraat reiän. Sitten otat oikean kokoisen kierretapin ja väännät kierteet helicoilille. Sitten otat oikean kokoisen helicoil kierteen. Sitten väännät helicoilin paikalleen sillaiten että kierteen alku on tason alapuolella ja sitten katkaiset kierteen hännän lyömällä esim. tuurnalla.

lauantai 9. toukokuuta 2015

Pakoputken vaihto

Avaa pakoputken kiinnikket. Sitten ota pakoputken kanntin pois paikaltaan, kannataa käyttää jotain voiteluainetta pois ottamisessa ja takaisin laitossa. Ota vanha putki pois ja laita uusi tilalle. Kiinnikkeisiin laita pakoputken tiiviste tahnaa. Laita kannatin paikalleen ja kiristä pultit kiinni.